Johannes Høsflot Knutsen knuste Martin H. Davidsen i spurten og tok sesongens tredje seier på 10 kilometer friteknikk under Junior NM på Selbu. Martin H. Davidsen prøvde seg på et langt rykk, men Johannes Høsflot kom tilbake og knuste Davidsen i spurten. Johannes Høsflot Knutsen hadde personlig ikke forventet at han skulle henge med i teten i det hele tatt. Han hadde vært småsyk i flere dager og så sent som kvelden før løpet vurderte han faktisk å trekke seg. Etter løpet ble Høsflot Knutsen intervjuet av NRK og hadde selv følgende å si om det flotte løpet “Jeg hadde ikke drømt om å være med å kjempe om seier på 10 kilometer i den løypa her, kroppen føltes tung hele løpet gjennom, så dette var en sliteseier jeg vil leve lenge på”.

Jobbet hardt hele veien

Seieren på 10 kilometeren var Høsflot Knutsens femte seier på rad sesongen 2011 og han kunne dermed notere seg for sin beste sesong noen gang. Martin H. Davidsen holdt et forrykende tempo opp bakkene og Høsflot Knutsen måtte virkelig ned i kjelleren flere ganger bare for å holde følge med kraftpluggen fra Molde og omegn IL. På siste bakken før stadion kom 17 åringen tilbake og sjeldent har man sett en slik kraftuttagelse under et Junior NM. Plutselig var det Davidsen, som hadde ledet hele veien, som måtte ut og forsvare seg, men det kan virke som han ikke hadde forventet et slikt kraftløp fra Høsflot Knutsen, for da unggutten kom opp på sidelinjen av han så det ut som luften fikk helt ut av Davidsen og han innså allerede da at gullet var tapt. Davidsen, som hadde sikret seg gullet på samme distanse året før, var naturlig nok skuffet over resultatet, men også han innså at løpet til Høsflot Knutsen var noe spesielt.

20 kilometer friteknikk

20 kilometer friteknikk under Junior NM 2011 ble dessverre noe av et antiklimaks. Stevnet hadde lagt bak seg flere dager med flott vær og upåklagelige forhold i løypene, men da dagen var kommet for 20 kilometer viste værgudene seg fra sin verste side og det flotte anlegget på Selbuskogen var dekket i en tykk tåke som gjorde at man knapt kunne se løperne på startstreken. Løpet, som hadde tiltrukket seg store tilskuertall som alle håpet de skulle få se en revansjesugen Høsflot Knutsen ta opp kampen med Martin H. Davidsen, ble skuffet når hele oppløpet var dekket av tung tåke. Med unntak av den plagsomme tåken var forholdene i sporet meget bra og løperne holdt et meget godt tempo og alt lå til rette for nok et oppgjør mellom Davidson og Høsflot Knutsen, men det skulle vise seg at både Sondre Ramse fra Agder og Rogaland Skikrets, Petter Stokkeland fra Østfold Skikrets og Jostein Strandbråten fra Oppland Skikrets ville det annerledes. De tre løperne holdt allerede ut fra start et tempo ingen trodde skulle holde. Spesielt siden ingen av dem hadde noen videre resultat å vise til fra tidligere i sesongen. Hva de tre hadde fylt på med før frokost er uvisst, men de hadde mer kraft i både armer og ben enn alle andre løpere. Etter 14 kilometer virket det klart at det kom til å stå mellom Jostein Strandbråten og Sondre Ramse. Petter Stokkeland, som frem til da hadde levert sitt livs løp, virket til å få problemer med skiene og hadde intet annet valg enn å innse at tiden til de andre to var for god. Han ofret dog alt og kom til slutt inn til en flott bronsemedalje på tiden 36.42. Ramse og Strandbråten fulgte hverandre hele løpet gjennom, men til slutt var det Strandbråten som trakk det lengste strået med en fantastisk spurt som så han slå Ramse med en knapp margin på 0,92 sekunder.