Jentenes stafett under junior NM i Selbu ble en spennende affære hvor seks av lagene lenge så ut til å trekke det lengste strået. Lagene fra NTG-L/ Konnerud IL, Rogne IL/ Team Valdres Ski, Haslum IL/ Team Vestmarka, NTG-G/ Bulken IL/ Vossalangrenn, Gjøvik SK/ Gjøvik/Toten Langrenn og Hakadal IL var alle blant lagene som det var stilt stor spenning til. Flere av løperne hadde markert seg sterkt under NM og lagene stilte til start med hele 5 medaljevinnere. Alt lå til rette for en stafett med både spenning og nerve.

Klabb og babb på første etappe

I det startskuddet gikk var forholdene i løypen alt annet enn optimale. Mildværet hadde gjort sitt inntog og sporene i startfeltet og den første bakken hadde fått hard medfart og det ble en start med mye klabb og babb. Det var tydelig fra første stavtak at flere løpere slet med skiene sine og det var flere fall opp første bakke, noe som igjen ga en langt fra ventet resultatliste ved første veksling. Inn til første veksling var ingen av lagene som på forhånd var tippet som vinnere. Det nærmeste man kom var Randi Hauge fra NTG-G/ Bulken IL/ Vossalangrenn som etter fall i første bakken hadde kjempet seg tilbake til en sjetteplass. De resterende forhåndsfavorittene fulgte på plassene mellom 8 og 12. Med andre ord hadde løper nummer to en stor oppgave foran seg.

Actionfylt andre etappe

Da alle vekslinger var gjennomført var det tydelig at smøresjefen til flere at lagene hadde hatt hendene fulle under den første etappen. Heldigvis hadde de lykkes langt bedre med sitt arbeid på andre etappen og været så ut til å stabilisere seg slik at løypen i alle fall ikke ville bli så alt for mye værre før ankeretappen. Etappen ble like spennende som første var rotetet. Spesielt Hanne Bratteng fra Gjøvik SK/ Gjøvik/Toten Langrenn og Trude Wang fra Hakadal IL gjorde seg bemerket med en fenomenal runde. De to gikk i tospann nesten hele etappen og jobbet seg på fantastisk vis opp fra en noe skuffende niende og ellevte plass til tredje- og fjerdeplass. I det de klappet sine lagvenninner på skulderen var begge favorittene så absolutt med i løpet igjen. NTG-G/ Bulken IL/ Vossalangrenn hang også godt med da Catherine Hansen forbedret Randi Hauges sjetteplass og sendte ut Tone Sivertsen på en femteplass.

Hendelsesløs tredje etappe

Selv om det var en viss nerve i den tredje etappen, var det ingen av løperne som klarte å forbedre sitt lags utgangspunkt før ankeretappen. Med unntak av Hege Ånesen som på egenhånd hadde gått Salten IL opp 5 plasser, var det lite å glede seg over under etappen. Det var tydelig at her ble det ingen sjarmøretappe på slutten. Ved siste veksling var det like åpent som det hadde vært gjennom hele løpet. 

Dronningen av ankeretappen

I det siste etappe var i gang var det klart for alle at flere av storfavorittene ikke kom til å levere varene på Selbuskogen skiarena. Av NTG-L/ Konnerud IL, Rogne IL/ Team Valdres Ski, Haslum IL/ Team Vestmarka, NTG-G/ Bulken IL/ Vossalangrenn, Gjøvik SK/ Gjøvik/Toten Langrenn og Hakadal IL, var det i realiteten bare Gjøvik SK/ Gjøvik/Toten Langrenn og Hakadal IL som hadde noen mulighet for pallplass. Ut på siste etappe ble Frikka Gjørsen og Tone Gøynes sendt, sammen i tet hadde de selskap av Yvonne Hannsen fra overraskelseslaget Salten IL og Kristine Stavås Skistad fra NTG-L/ Stårheim IL. Allerede etter første bakken var det klart at det var disse fire det ville stå om. Smørerne hadde full klaff og de fire løperne la raskt resten av feltet bak seg. Man kunne ikke be om mer da alle fire kom inn på oppløpet sammen og man fikk en spurt om seieren. Til slutt var det Frikka Gjørsen som hadde mest krefter og med seg på pallen fikk hun med seg Tone Gøynes og Yvonne Hannsen.